четвер, 25 серпня 2016 р.

"УКРАЇНО МИЛА, КРАЮ МІЙ ЧУДОВИЙ"

Україно! Рідна земле моя! Перед тобою схиляюся у глибокій шані і любові. Я - дочка твоя, маленька частинка великого народу. Україно, ненько скорботна і ніжна моя... Мій знедолений краю... Довгим, важким, политим кровю і слізьми був шлях твій до незалежності...
Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення, майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України, що щорічно відзначаємо 24 серпня.
З нагоди цього дня у Раштiвецькому СБК, працівниками культури, було проведено святковий концерт " Навіки будь єдина, моя ти Україна".
Урочистості свята розпочалися із Державного гімну України. Ведучі свята - Чуфай Ліля та Гуменюк Арсен разом із глядачами перегорнули трагічну та героїчну сторінку українського народу на довгому і тернистому шляху до Незалежності. У такий день на повні груди хочеться заспівати душею разом з усією Україною найкращу в світі для кожного українця українську пісню , що і зробили аматори села. Мелодійно лунала молитва за Україну у виконанні жіночого ансамблю у складі Рикович О., Камулі Л., Ланюш О., Білінської В..Заворушили душу пісні - " Україна - це ми", "Хай живе вільна Україна", Ти моя Україна" та ін..
Пісня, як естафета, передається з покоління в покоління.Її радо приймає юнь села - красуні - дівчата та змужнілі юнаки. У їхньому виконанні прозвучали пісні: " Діти України", "Моя Вкраїна", " Дай, Боже, сили нашим солдатам". Пісню " Біля тополі" глядачі слухали стоячи із сльозами на очах...
Яка велика віра у нашу країну, наш народ. Справжні патріоти своєї неньки залишають нам, нащадкам, свої одкровення - зізнання про любов до України в поезії. Невимовна тиша панувала в залі , коли вірш М. Бакая " У рідному краї" декламувала Черкас Таня. Усіх глядачів розтривожив душу вірш Х. Полянської " Герої не вмирають", який прочитала Г. Гірняк.
Пам'ять - одна із найцінніших властивостей людини. Так , як не можна забути своїх рідних, близьких ні в хвилини радості, ні в години печалі, так не можна забути тих, хто воює та поліг за волю нашої держави.
Під час виступу з болем у серці та гіркотою в душі згадали наших земляків - героїв АТО Гусятинщини та героїв Небесної Сотні Тернопільської області. Присутні в залі усі встали та подумки помолилися за їхні душі. Доповнила цю тематику виступу пісня "Мамо, не плач", у виконанні Л. Камулі, а також танець "Повертайся живим" у виконанні молоді села .

По завершенню концерту зі словами привітань та подяки виступив сільський голова - Лесь І. П.
     Працівники культури щиро вдячні Бойко М. А., вчителю математики Раштовецької ЗОШ, за спільну співпрацю та допомогу у проведенні концерту.
У сільській бібліотеці, бібліотекар с/б Богута І., підготувала книжкову виставку "Україно мила, краю мій чудовий".

Дорога Україно! Ось так ми бачимо тебе сьогодні у 25 -тий рік твого народження. Твоя молодість - це світанок нашого життя, це радість, це світлі мрії про майбутнє. А наше майбутнє - це наші діти, це ніжна мамина колискова, батькове міцне плече. Нехай ці янголи - охоронці тримають міцно тебе за руку і тоді найменші перемоги стануть запорукою нашого життєвого успіху, нашого щасливого мирного життя.
Всевидящий Отче і Владико,
Тобі молюся і між всіх незгод
Тебе благаю - не покинь навіки
Вкраїнську землю і її народ.
І. Богута , бібліотекар Раштовецької с/б.




Немає коментарів:

Дописати коментар