понеділок, 21 жовтня 2019 р.

«Скарби» Зірки Мензатюк



   Зірка Мензатюк – відома буковинська письменниця, якій 21 жовтня виповнюється 65 років. Вона лауреат літературних премій імені Лесі Українки та Наталі Забіли, лауреат  міжнародного конкурсу в США, а її «Казочки - куцохвостики» перекладені англійською мовою, тому читають їх і діти з багатьох країн.
    Увесь свій досвід й талант жінка віддає дітям. Зірка Захарівна – авторка дитячих книг «Тисяча парасольок» , «Арніка», «Зварю тобі борщику», «Чарівні слова», «Катрусині скарби». Дослухаючись до народних переказів і легенд про рослини написала книги «Зелені чари» та «Український квітник». Обдарувала юних читачів історичними розповідями  «Чумацький шлях», «Ярмарок» . А «Таємниця козацької шаблі» увійшла до шкільної програми 5 класу. Гостросюжетні повісті «Дике літо в Криму», «Як я руйнувала імперію» приваблять підлітків.
   Здивувала й зацікавила письменниця розповідями про українські храми : «Дива українських храмів», «Наші Церкви».
   Твори Зірки Мензатюк вчать мудрості та людяності, написані захоплююче і просто. То ж  запрошуємо у Гусятинську районну бібліотеку для дітей до перегляду книг письменниці «Скарби Зірки Мензатюк».

   Бажаємо Зірці Захарівні творчого натхнення і чекаємо на нові книжкові шедеври.

Немає коментарів:

Дописати коментар