пʼятницю, 22 травня 2020 р.

Книжкова викладка"Українські вишиванки-наче райдуги світанки".


 Хмарин іскрилось волокно,
Розчісував вітрець долину,
Білила мати полотно,
Щоб вишити сорочку сину
І хоч життя гірчив полин
(нелегкий хліб діставсь селянці)
Та матері ввижався син
Дорослим вже у вишиванці                                                                                
   Щороку, третього четверга травня, Україна святкує Всесвітній день вишиванки-це свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції і об'єднати українців довкола вишиванки, яка є не тільки символом краси, молодості, наслідування, а й нашим генетичним кодом.
Вишиванка-національна святиня, бо символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок поколінь, що непереривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як реліквію. Вона символ здоров'я й краси, щасливої долі й родинної пам'яті, любові і вірності, адже вишита українська сорочка-це не просто одяг, це справжній оберіг. Носіть вишиванку з гордістю, тому, що це наша історія та культурне надбання, яке є тільки у нашого народу.
   До Всесвітнього дня вишиванки у бібліотеці філії села Товсте оформлено книжкову викладку "Українські вишиванки-наче райдуги світанки".
Тут можна знайти цікаві факти про зародження української вишивки, відомості про візерунки вишивок кожного регіону України, схеми вишитих узорів для сорочок, блузок, картин і подушок.



Немає коментарів:

Дописати коментар