вівторок, 6 березня 2012 р.

«Кобзарем ми його зовемо»

«Воскресну нині! Ради їх, людей закованих моїх, убогих, нищих…  Возвеличу, малих отих рабів німих! Я на сторожі коло їх поставлю слово…»
         Цими Шевченківськими словами розпочалася літературна година «Кобзарем ми його зовемо», яку провели Гусятинська центральна бібліотека для дітей спільно з класним керівником Свінтіцькою Лілією Юріївною та її вихованцями - учнями 5-Б класу  ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Гусятин 1 березня.
            Вчителька познайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом Кобзаря. Прозвучали поезії у виконанні дітей. Бібліотекар Яковчик Ірина Романівна разом з школярами розгадували кросворди. Бібліотекар Кочмар Наталія Михайлівна довела до відома присутніх інформацію про вшанування у бронзі і граніті великого Кобзаря . Зокрема про пам’ятники Т.Шевченка в Україні, в столицях світових держав і в Гусятині. Всі учасники літературної години переглянули книжкову виставку «Шевченкова весна».

            Будьмо справжніми патріотами України, гаряче любімо її і ніколи не забуваймо про високу гідність українця, так як це робив Шевченко. Ми впевнені, що слово Кобзаря розтопить ще не одну кригу в душі українській, посіє квіти весняних сподівань на воскресіння рідної землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар