понеділок, 2 квітня 2012 р.

Вслухаймось у поетичне слово

            Цьогорічний березень бувдля моїх вихованців, моїх першокласників особливо щедрим, різноманітним на цікаві події. Напередодні весняних канікул, 22 березня, у рамках Року культури і мистецтва в актовому залі школи №2 м. Копичинці відбулась зустріч із тернопільською дитячою поетесою Лесею Вознюк.
            Виховання мовної культури, повага до рідного слова найактивніше формуються під час ознайомлення з ліричними творами. Головне – не зруйнувати той емоційний стан класу, який виник після першого читання вірша Лесі Вознюк. Усі школярики з великою відповідальністю поставились до підготовки заходу, який ми назвали « Веселі вірші для малят». Розучили вірші, пісні на слова поетеси, музику до яких написала вчитель музики Підколодна І.М., намалювали малюнки до творів, що особливо сподобались і все це помістили у власноруч зроблену книжку «Бігла річка по долині». Це був наш подарунок гості свята пані Лесі. Підготували виставку книг поетеси.
            Її творчість пройнята любов’ю до своїх найменших читачів, до рідного краю. Вона багато й успішно пише для дітей. У її творчому доробку – 16 книг, це майже 1000 поезій, загадок, лічилок. Книги написані щиро, з душею давно полюбились маленьким читачам. Вони запрошують їх у таємничий і неповторний світ природи, яка оточує їх і на прогулянці, дорогою до школи.
            На зустрічі з Лесею Вознюк побували учні початкових класів школи №1 гімназії м. Копичинці, батьки, вчителі, представники дитячих бібліотек міста, району, області, заврайво Білик В.С., методист райво Мельничук Р.Б. Усі ніби поринули у світ дитинства.

            Пані Леся прочитала свої нові вірші для маленьких слухачів, охоче відповіла на запитання та поділилась творчими задумами на майбутнє.
            Читання як явище сьогодні потребує відродження. Адже навіть використання нових комунікативних засобів вимагає насамперед володіння мовою. Саме тому друкована книга досі залишається актуальною. На цьому наголошували у своєму вітальному слові і заврайво Білик В.С. та методист Мельничук Р.Б. Директор школи Хорощак Н.С. подарувала Лесі Вознюк на згадку про зустріч книжку про нашу школу «Храм науки, добра і любові».
            Це свято переплелось із 5-річним ювілеєм конкурсу «Читайлик», ініціатором проведення якого є завідуюча дитячою бібліотекою міста Г.М.Турок. Хочемо подякувати цій енергійній жінці за велику працю у підвищенні інтересу шкільної молоді до української книги, до читання.






Немає коментарів:

Дописати коментар