вівторок, 10 квітня 2012 р.

"Тиждень дитячого читання"

        Традиційно в Україні, в перший місяць весни у бібліотеках проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У ці весняні дні ми вшановуємо книгу , як писав М. Рильський «… найбільш складне і велике чудо з усіх чудес, створених людством».
            Тиждень дитячого читання-2012 року в Гусятинській центральній бібліотеці для дітей пройшов під гаслом «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає».
            Перший  день - відкриття тижня відбулося в бібліотеці годиною поезії «Березень встає зі сну, кличе весело весну» У нас в гостях побували талановиті діти, члени літературного об’єднання  «Юнкор», що діє при ГЦДЮТ – наші користувачі разом із своїм керівником Нестерович Світланою Богданівною, яка замітила в них ту іскорку – їхні здібності і докладає максимум зусиль, щоб той талант розвинути, а не занедбати. Діти є постійними дописувачами районного часопису «Вісник Надзбруччя» та обласної газети «Вільне життя». Юнкорівці разом із Світланою Богданівною читали свою поезію і прозу.

            У другий день тижня бібліотекарі разом із класним керівником  4-Б класу Пріян  Ольгою Валентинівною та її вихованцями провели літературну мандрівку  «Чудові пересмішники», присвячену 185-тій річниці від дня народження Леоніда Глібова. Присутні почули розповідь про життєвий і творчий шлях байкаря, розгадували «Кросворд», «Перепліталку», «Таємний запис». Діти інсценізували байки Глібова. Всі учасники переглянули книжкову виставку «Глібівські байки».
            Наступного дня тижня для користувачів бібліотеки було організовано довідкове бюро «Атрибути Євро-2012». Діти дізналися про логотип, гасло – «Творимо історію разом», талісмани – Славека і Славко спортивних змагань.
             Презентація книжкової виставки «Події. Дати. Імена.» відбулася четвертого дня тижня. На ній представлені твори письменників – ювілярів 2012 року.
            Всіх не байдужих запросила бібліотека взяти участь у благодійній акції «Давайте творити добро разом». Мета акції: збір художньої та пізнавальної літератури для дітей із соціально-незахищених сімей. Найактивнішими учасниками акції були: вчитель-пенсіонер Кадькалова Лариса Федорівна та користувач бібліотеки Геваніцька Тамара Михайлівна.
            Книжки зустрічають нас у ранньому дитинстві і ведуть усе життя. Вони змушують нас працювати, без упину вдосконалюватися, щоб ми могли стати справжніми людьми. Саме цій темі було присвячене літературне свято «Ростемо з книгою»,  яке провели класний керівник 5-Б класу Свінтіцька Л.Ю. спільно з  бібліотекарями в останній день - закриття тижня дитячого читання.
            Змінюються покоління а мудрі книги живуть і завжди вчать нас людей бути добрими, чуйними, справедливими.

Немає коментарів:

Дописати коментар