середу, 13 червня 2012 р.

«А лелеки летять на Вкраїну»


           Під такою назвою 6 червня в Гусятинській центральній бібліотеці для дітей відбувся урок-пізнання на екологічну тематику. Учасниками його були члени загонів  «Мрія» та «Відважний» пришкільного табору денного перебування, що діє при ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Гусятин разом із своїми вихователями Пріян О.В. та Куленич Є.М.
            Діти почули цікаві розповіді про птаха,який приносить щастя, що став символом добра і справедливості, любові до рідного краю, людської вірності – лелеку.
            Бібліотекар читального залу Давидова Л.О. познайомила присутніх із українськими, молдавськими легендами, повір’ями, прикметами про бузька.
            Кочмар Н.М. – бібліотекар відділу обслуговування користувачів 5-9 класів розповіла про так званий календар лелек. Тобто коли прилітають на Україну, висиджують по потомство, вигодовують і навчають лелеченят і відлітають в Африку на зимівлю.
            Чарівний образ лелеки є улюбленим не тільки в усній народній творчості, він оспіваний у творах відомих поетів і письменників про це розповіла бібліотекар молодшого відділу обслуговування Яковчик І. Р.
            Доповнили бібліотекарів цікавою інформацією про лелек вихователі Куленич Є.М та Пріян О.В.  
            В кінці заходу проведено вікторину. Всі присутні переглянули книжкову виставку «Пташині переспіви».

Немає коментарів:

Дописати коментар