четвер, 28 листопада 2013 р.

«Скорботні жнива людомору»


          23 листопада українці вшановують память жертв Голодомору 1932-1933 років. Терор голодом, запроваджений сталінським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам хліборобів.
        Голодне лихоліття 32-33-х років не просто історична минувшина,а незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність.
       Громада с. Яблунів УАПЦ та греко-католицької церкви, отці Роман Левенець та Андрій Юськів відслужили панахиду присвячену жертвам голодомору, де й були запалені свічки пам’яті.
        В рамках вшанування 80-тої річниці пам’яті жертв голодомору, в Яблунівській бібліотеці-філії проведено день інформації на тему: «Скорботні жнива людомору» для учнів 11–го класу. Бібліотекар Гавенда Л.С., провела бесіду - роздум : «На родючій землі помирали хлібороби», й ознайомила присутніх з передісторією виникнення голодомору, його перебігами і наслідками для нашої країни.


      Здійснити мандрівку «чорними» сторінками минулого нашої країни допомогла книжкова виставка: «Народу гілочка тернова» та складено інформаційний список літератури: «Чорні жахіття голодних 30-х». До уваги читачів були запропоновані художні твори, публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення людей.
 

         Трагедія голодомору висвітлюється в бібліографічному перегляді літератури на тему: «Відлуння голодомору в художній літературі», який провела шкільний бібліотекар Схаб В.А.


         Читачі бібліотеки уважно прислухались до розповіді бібліотекарів та з інтересом розглядали представленні на виставці книжки.


        Відходять у небуття очевидці того страхіття, але народна пам'ять про жахливий злочин не вгасає, болем пронизуючи свідомість поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар