пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

«Країною Закону, Права і Моралі»

          10грудня світова спільнота відзначає День захисту прав людини.
Загальна декларація прав людини – важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом – і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави. Саме тому, в 1989 році ООН прийняла окремий документ під назвою «Конвенція про права дитини». Саме в цій угоді й наша держава пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян.

В бібліотеці-філії села Яблунів прoведено день інформації  «Країною Закону, Права і Моралі», де з читачами 4-го класу проведено годину правових знань: «Правам людини - європейський рівень поваги та захисту»,та правову розминку: «Як вирішити правову ситуацію?», де кожен із присутніх ознайомився з основними документами, в яких іде мова про права і обов`язки дітей та їхніх батьків, а також, проведено : «Казкову правову вікторину»,де на прикладі героїв відомих казок роз`яснювали статті «Конвенції про права дитини».
Підбивши підсумки почутого, бібліотекар Гавенда Л. підкреслила,що наше завдання не лише знати,але й виконувати всі свої обов`язки, уміло й шанобливо використовувати свої права. І тоді в нашій державі завжди пануватимуть мир,справедливість і добробут.

Немає коментарів:

Дописати коментар