середу, 3 грудня 2014 р.

«Зупинимо СНІД, поки він не зупинив нас».


СНІД одна з найважливіших проблем, що виникло перед людьми в теперішній час. Ми вже звикли, що 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема в тому , що ми як і багато років тому не хочемо в серйоз сприймати факти, що живемо в світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини, що проблема СНІДу стосується кожного.
1 грудня - Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими. Цього дня сільська бібліотека-філія Ст. Нижбірок спільно із школою провела годину застереження "Зупиниемо СНІД  поки він не зупинив нас". Запрошена Трисорука Ірина Михайлівна - вчитель біології розповіла присутнім про основні правила безпеки, щоб не заразитися СНІДом.

 

“ВІЛ СНІД – розкажи другові,
допоможи світу»

 У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров`я оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов`язано з тим , що синдром набутого імунодефіциту набув масштабів пандемії. Сьогодні 42 мільйони осіб живуть, будучи інфікованими ВІЛ / СНІДом Найбільше пошириння цього найнебезпечнішого захворювання страждає молодь. ВІЛ – це вірус імунодефіциту людини, відкритий через два роки після виявлення перших хворих.
      За останні роки кількість хворих зросла порівняно з2000 роком більш ніж у 4рази,смертність – у 3,8 разів. Тривалість життя ВІЛ - інфікованої особи, яка не лікується, в Україні складає 5-8 років, хворих на СНІД – 1-2 роки. Щоденно в Україні реєструється 39 нових випадків ВІЛ – позитивних осіб і 8 помирає від СНІДу.
     Тому, для детальнішого ознайомлення читачів з цією хворобою, в бібліотеці-філії села Яблунів проведено урок- застереження: «ВІЛ СНІД – розкажи другові, допоможи світу», де з присутніми спілкувалася помічник сімейного лікаря амбулаторії Дейнека М.М.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар