середу, 10 лютого 2016 р.

МАЕСТРО З КРАЇНИ СОНЯЧНИХ ЗАЙЧИКІВ

         На творах цього письменника виросло не одне покоління читачів. Всеволод Нестайко - дитячий письменник, веде розмову зі своїми читачами завжди з щирою довірливістю, не нав'язуючи власних оцінок, з веселим іронічно-усміхниним поглядом на своїх героїв, на їх невмілі вчинки, таким чином стверджуючи добро, чесність, відкритість і засуджуючи зло, малодушність, заздрість.
Основна тематика творів В. Нестайка - життя школярів, формування духовного світу дітей. Будучи досвідченим письменником, Всеволод Зіновійович говорив, щоб побути дитиною йому завадила Велика Вітчизняна війна, тому й став він дитячим письменником, щоб у творах повертатися у дитинство, догратись, досміятись. Вдалося це Всеволоду Нестайку настільки добре, що жоден читач не може залишитися байдужим до його історій, а його твори перекладені різними мовами і користуються популярністю в інших країнах.
 
І хоча цього року не ювілейна дата (30.01.1930) читачі 4 класу зібралися в бібліотеці села Товсте на літературну годину "Маестро з країни Сонячних зайчиків". Читачі згадували пригоди Косі Вуханя та Кольки Колючки, сміялися з витівок Яви і Павлуші, мріяли з Наткою і Вадькою. Разом з читачами я на мить повернулася в дитинство.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар