середу, 17 лютого 2016 р.

ПАМ'ЯТЬ АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ


" Поставте скибку хліба на стакан
І голови схиліть в скорботі вічній
За тих, кого убив Афганістан,
Чиї він душі зранив і скалічив..."

15 лютого відзначають скорботний день памяті воїнів - афганців. Афганська війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу. " Немає більшої любові, ніж та, коли положиш душу свою за друзів своїх", - говориться в Євангеліє.
Летіли в Україну «чорні тюльпани» з цинковими гробами. І несли чорні птахи смерті похоронки в Україну. Не минули вони нашого краю, нашого села. Страшна звістка облетіла Раштівці. Виконуючи свій інтернаціональний обов’язок загинув наш земляк - Василь Кильба. Посивіли від горя батько і мати, ховаючи свого сина. Головною нагородою для нього за проявлену мужність і героїзм - право бути похованим на рідній землі.
У Раштовецькій бібліотеці – філії бібліотекар Богута І. Д. провела перегляд літератури та газетних статей " Пам’ять Афганської війни", з нагоди вшанування Василя Кильби та учасників бойових дій на території інших держав. У даному перегляді читачі та відвідувачі книгозбірні можуть ознайомитися із газетними статтями по даній тематиці та копіями документів та фотографій із домашнього архіву Василя Кильби, які дала в користування сестра загиблого - Марія, за що їй щиро дякуєм.
Закінчилась війна. Багато молодих воїнів - інтернаціоналістів були нагороджені орденами та медалями, але найбільшою нагородою для тих, хто вижив - є життя, а для тих, хто загинув – пам’ять. Тож давайте будемо памятати героїв та виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває у спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар