четвер, 23 березня 2017 р.

СЕРЦЕМ ТОРКНУТИСЬ ПОЕЗІЇ

Що таке поезія?
Це - свято:
Грає в тобі музикою слів ,
Молодечо, радісно, крилато
Викресає іскру з почуттів.

21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Вперше воно було відзначене у 2000 році, а з 2004 року відзначаємо і в Україні.
Нещодавно світ поезії поповнився новою збіркою «Крок назустріч», місцевої поетеси Любові Печінки (псевдо Патара Бачія), презентація якої відбулася в Гусятинській районній бібліотеці для дорослих.
З відгуком на книгу «Крок назустріч» виступив український педагог,  публіцист, літератор, громадський діяч, краєзнавець, член національної спілки журналістів України І.П. Бандурка.
Про Патару Бачію, як поетесу, друга, прекрасну людину розповів  літературний редактор збірки Микола Базів.
Виступи перепліталися з піснями у виконанні Василя Кондрата, керівника колективу РБК, та поезією автора у виконанні працівників бібліотеки.

Привітати свою колегу прийшли працівники Управління пенсійного фонду в Гусятинському районі, заступник голови РДА. Н.В. Галябарда, директор Територіального центру О.Я Добровольська, поетеса- початківець О.Мудрак, лікар М.Ф. Зубрицька.





 
Директор Гусятинської ЦБС Фаберська М.М. подякувала Любові Євгенівні за прекрасні  хвилини спілкування з поезією. Побажала поетесі  творчих злетів. Перший крок назустріч зроблено. Хай буде другий, третій. Хай Бог допомагає завжди і в усьому, щоб ім'я  Л. Печінки  було серед членів спілки письмеників України.




1 коментар: