середу, 29 березня 2017 р.

ГОСТЯ ІЗ КИЄВА

          Історія України, з найдавніших часів до сьогодення - це історія боротьби, змагання, героїчних звершень і великого жалю. Нащадки мають вивчати і добре знати свою історію,щоб не повторювати минулих помилок. Для збереження історичної пам'яті народу існують музеї: народознавчі, краєзнавчі, літературні, культури і побуту і т.д.

 
         24 березня 2017 Копичинецьку міську бібліотеку для дітей відвідала
Очеретяна Ж.О. - працівниця Національного музею історії України у Другій світовій війні. Цей Меморіальний комплекс знаходиться в столиці нашої держави,
місті Києві на вулиці Лаврській,24.
http://www.warmuseum.kiev.ua/_ua/museum/history/index.html
         Усю діяльність Меморіального комплексу спрямовано на те, щоб допомогти людям зрозуміти витоки трагедій, які несуть війни, показати шляхи їх відвернення, розкрити історичну правду про жертовність і подвиг українського народу в борні проти нацизму, сприяти патріотичному вихованню громадян, зокрема молоді.
 
          Очеретяна Жанна Олександрівна, в супроводі голови міського осередку  Всеукраїнського товариства "Лемківщина" Дровняка Я.А. екс-голови товариства Пласконя І.І., завітала в пошуках історичних експонатів часів переселення етнічних українців з теренів Польщі під-час операції "Вісла", 70-ти річчя якої припадає на час з 25 квітня по серпень 2017 року.

Турок Г.М. -завідувач бібліотеки,
(як бібліотекар Лемківської бібліотечки),
продемонструвала наявні матеріали, д
опомогла зв'язатися з потрібними людьми.
Жанну Олександрівну цікавило не лише лемківське питання, а й документи, оригінальні фото, предмети вжитку, пам'ятки діяльності греко-католицької церкви і т.д., що засвідчують історичні моменти Другої світової війни на території Тернопільської області.

 

Всіх не байдужих краян просимо звертатися до нашої бібліотеки. Якщо ви маєте потрібні матеріали і хочете залишити їх,як музейні експонати в Національному музеї історії України у Другій світовій війні, повідомляємо, що пані Жанна перебуватиме на Тернопіллі до 31 березня 2017 року і буде дуже рада зустрічі з вами.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар