пʼятницю, 17 березня 2017 р.

ШЕВЧЕНКОВА ВЕСНА

       Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.
Відзначаючи 203 річницю від дня народження поета ,в бібліотеках системи проведено ряд масових заходів.
       Глібівська бібліотека – філія спільно з будинком культури провели годину спілкування  та урочисто вшанували пам'ять  великого Кобзаря
« Покоління поколінню  про тебе розкаже
І твоя Кобзарю , слава не вмре , не поляже .....»



        9 березня в бібліотеці с. Красне була проведена літературна година "Єднає нас Тарасове імя", для дітей 5-6 класів. Діти читали поезію  Шевченка, розгадували вікторину та демонстрували свої малюнки на твори поета.




     В  бібліотеці -  філії с. Суходіл розгорнуто книжкову виставку  « Шевченкові думи -  правдиві і віщі».


В Сухоставській бібліотеці-філії розкрито тематичну поличку "У вінок Кобзаря ми вплітаєм майбутнє"

       
10 березня в приміщені сільської бібліотеки було проведено бібліотекарем Колодій О.Г Шевченківські читання на тему " Тарасові слова то правда жива" захід було проведено з учнями Сороківської школи.


Нижбірківська бібліотека спільно із загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів провела літературно-мистецький  усний журнал «Шевченко і Тернопільшина». Зав. бібліотекою Демчишин О.М. читала вірші Гусятинських письменників про Тараса Шевченка.  Присутні мали змогу переглянути викладку літератури «З Шевченком у серці»





        В бібліотеці-філії с. Вікно  спільно із школою проведено літературний ранок «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».


Немає коментарів:

Дописати коментар