четвер, 27 квітня 2017 р.

І БІЛЬ, І ПАМ'ЯТЬ І ТРИВОГА

26 квітня – дата, яка стала для всіх поколінь українців «чорною».
         Чорнобиль… Скільки не минуло б років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
         Працівники Гусятинської районної бібліотеки для дорослих спільно із студентами Гусятинського коледжу ТНТУ  провели екологічну годину «Чорнобиль: події та уроки».

Перед присутніми виступила куратор групи Т-21 Ойойко Н.М.. Вона наголосила, що минає 31 рік з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи  минулого тисячоліття.  Чотири букви – ЧАЕС – стали  символом трагедії, яка  доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в безпомічних людей.


Трагічні сторінки чорнобильської катастрофи перегорнула бібліотекар ЦРБ Соловей О.О.. Вона розповіла студентам про аварію на АЕС, яка призвела до радіоактивного випромінення величезної кількості людей, забруднення навколишнього середовища .


Тема чорнобильської катастрофи не могла обійти українських письменників. Написано багато книг: документальних, художніх. З оглядом літератури перед присутніми виступила бібліотекар Град Л. С..


Вірші про Чорнобиль декламувала бібліотекар Лозінська Г.І..


Студенти мали змогу ознайомитися із викладкою літератури «Земля батьків покрита пилом».
Байдужим не залишився ніхто, більше того, юнаки та дівчата зрозуміли , що стан навколишнього світу  та наше майбутнє у наших руках. 











Немає коментарів:

Дописати коментар