четвер, 16 листопада 2017 р.

ЧАРІВНИЙ СВІТ КАЗОК АСТРІД ЛІНДГРЕН


     14 листопада ми відмічали 110 річницю  з дня народження відомої шведської казкарки  Астрід Ліндгрен. Саме вона є автором незабутніх казкових персонажів, серед яких Малюк і Карлсон, Міо, Пеппі, Еміль та інші. Всі вони стали улюбленими героями дітей всього світу. Адже їх вирізняє безпосередність, допитливість, винахідливість, а пустування поєднуються з добротою, серйозністю і зворушливістю. Казкове і фантастичне у творах письменниці переплітається з реальними картинами життя звичайного шведського містечка. Її твори були видані 70-ма мовами світу. Астрід Ліндгрен була нагороджена престижними преміями. За творами Астрід Ліндгрен знято більше сорока фільмів, телесеріалів, мультфільмів, здійснено постановки театральних вистав та мюзиклів.





    Знають і люблять твори шведської письменниці і українські читачі. Зав. бібліотекою с. Самолуски завітала до школи та ознайомила дітей з книгами відомої письменниці, які є в бібліотеці і чекають на свого читача. А також познайомила з дитячими та юнацькими роками життя А. Ліндгрен, діти були активними  у відгадуванні вікторини та уривків з казок письменниці.
     Колись Астрід  Ліндгрен сказала: «Я не хочу писати для дорослих. Я хочу писати для таких читачів, які спроможні творити чудеса. А чудеса творять тільки діти, та ще й ті, хто до кінця життя залишається в душі дитиною».

Немає коментарів:

Дописати коментар