пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

ЗВИТЯГА ЗУНР ЗБЕРЕГЛА УКРАЇНУ

1 листопада 1918р. на території  Галичини, Північної Буковини та українських повітів Закарпаття постала Західноукраїнська Народна Республіка,створення якої  заклало основи для возз'єднання всіх українських земель в одній  Українській державі.
         Хоча українська держава на  західних теренах проіснувала недовго, але вона мала велике історичне значення. Без ЗУНР  не було б Незалежної України у сучасних  кордонах.
Ще більше значення має ідеологічно-виховне значення ЗУНР для наступних поколінь. А особливо для тих, хто відновлював Українську державу на початку 1990-их. Героїчний приклад самовідданої боротьби  надихає героїв сучасності, які на сході України захищають кордони нашої держави та її цілісність і незалежність.
До цієї значимої дати у районній бібліотеці для дорослих розкрито перегляд літератури «ЗУНР – наша слава і гордість», біля якого бібліотекар Врублевська Н.В. провела бесіду «Звитяга ЗУНР  зберегла Україну» на якій були присутні голова держадміністрації Батіг В.С., голова райради Бойчук В.М. та працівники держапарату, користувачі бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар