пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

ВІН НАЛЕЖИТЬ ЛЮДСТВУ

Знав Лепкий: слово найгостріша зброя,
Ніхто й ніколи слова не здолав.
(П. Тимочко.)

Минає 145 років від дня народження Б. Лепкого – видатного поета. письменника, мислителя, Великого громадянина  колиску якого виколисували вітри Поділля.
До цієї славної дати районна бібліотека  для дорослих провела літературно-тематичний вечір «Писав я бо мені писати було мило, співав, бо співаком, мабуть судилось бути…» для учнів 9 «А» та 11 класів ЗОШ.
Вчителька української мови і літератури Маланюк Л.Й. наголосила на тому,що Б. Лепкий, як вічний трудівник, фактично вигнанець з рідної землі, що на довгі десятиліття був насильно відлучений від України повернувся в рідні краї, в українську літературу, щоб уже не покидати її ніколи.
Під акорди пісні братів Лепких «Чуєш, брате мій» учениця Романцова В. ознайомила присутніх з біографією нашого славного  земляка, а бібліотекар Град Л.С. розкрила сторінки його творчості та розповіла про вагомий внесок письменника  в українську та світову літературу.


Захід продовжився майстерним декламуванням поезії  у  виконанні учениць Заруби З., Вороняк М. та Качур В.. На закінчення заходу його учасники мали змогу ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою «Він належить людству».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар