середу, 11 березня 2020 р.

Мітинг-реквієм до 159 річниці від дня сметрі Тараса Шевченка


У ці березневі дні минає 159-та річниця від Дня смерті національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.
   Пам'ять про Тараса Григоровича Шевченка дорога не лише для українців, а й для кожного, хто здатен цінувати талановиту, по-справжньому особливу людину, від якої струменяться потоки світла. Його ім'я відоме в усьому світі: у багатьох країнах встановлено пам'ятники, його ім'я носять заклади культури, освіти, площі, вулиці. Твори Кобзаря перекладені майже 100 мовами світу.
   Безсмертними та могутніми залишаються сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність лірики митця, гострота і пристрасність його слова, пісенність віршів, самовіддана любов до Батьківщини, свого народу.
     Сьогодні, 10 березня 2020 року до 159-ї річниці смерті Тараса Шевченка на площі відбулась панахида. Заупокійне богослужіння відправили  Священнослужителі різних конфесій селища .
   Щоб віддати шану цій геніальній постаті,  на Шевченківській площі у селищі Гусятин зібралися представники влади, духовенство, учнівська та студентська молодь, та працівники різних організацій.
   Голова Гусятинської районної державної адміністрації Надія Галябарда, виступила з промовою.  в якій, зокрема наголосила на неоціненному значенні творчості Кобзаря для сьогодення, а також висловила впевненість у перемозі українського народу у боротьбі за європейські цінності та своє світле майбутнє.
    На мітингу прозвучали пісні на слова Шевченка «Думи , мої…» у виконанні Петра Лихача та «Така її доля» , яку виконало тріо районного будинку культури у складі Ірини Величенко, Надії Туткалюк та Лесі Сидорівської 
   На завершення,  учасники дійства  поклали квіти до памятника  Великого Кобзаря.















Немає коментарів:

Дописати коментар