пʼятницю, 17 липня 2020 р.

«Україно, незборима зроду - ти душа великого народу»


    16 липня  1990 р. Верховна Рада прийняла Декларацію про державний суверенітет України, за якою Україна стала самостійною у вирішенні питань державного життя, законів, економічного і політичного статусу.
    Декларація стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.
   В приміщенні Гусятинської районної бібліотеки відбулась тематична година  , проведена працівниками бібліотеки  спільно з працівниками  відділу культури та зв'язків з громадськістю, районного будинку культури.  Відбувся перегляд літератури біля книжкової виставки «Декларації про державний суверенітет України – 30 років».
   З нагоди відзначення цієї значимої для України  події бібліограф Любов Мацієвська зачитала історичну довідку.
   З присутніх голова Гусятинської районної ради Василь Бойчук розповів, що цей документ був важливим кроком, зробленим республікою на шляху до своєї незалежності,  є продуктом своєї епохи, конкретних історичних обставин та політичних компромісів. У Декларації проголошується не державна незалежність, самостійність України, а її суверенітет.
  Під час обговорення Степан Новінчук зазначив,  що все ж Декларація залишається унікальним історичним документом. Зокрема саме в цей період у роботі українського зовнішньополітичного відомства з’явилося чимало нового і цікавого. 
   А також виставку переглянув Член асоціації книговидавців та книго розповсюджувачів України Михайло Савчук, який зазначив, що книга і бібліотека – це скарбниця знань нашого минулого, теперішнього та майбутнього.




























Немає коментарів:

Дописати коментар