четвер, 30 липня 2020 р.

155 років від дня народження Андрея Шептицького


   29 липня минуло 155 років від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, який заслужив бути названим славетним. Видатний богослов, знавець як східного богослов’я і традицій так і західного, аскет, Учитель Церкви, проповідник духовного життя, ще за життя визнаний українським народом "рідним Мойсеєм", «князем церкви». Цього року для українства є нагода згадати та вшанувати не просто церковного ієрарха, а й політичного та громадського діяча, щедрого мецената в галузі освіти, культури, поборника людських прав і гідності. У складні часи боротьби за українську державність його подвижницька релігійна, просвітницька і доброчинна діяльність духовно гуртувала  націю та сприяла збереженню  її самобутності. Головна мета його життя – створення на засадах християнської церкви соборної України, яка забезпечила б розквіт нації.
  До річниці Митрополита в Гусятинській районній бібліотеці діє книжкова викладка «155 років від дня народження Андрія Шептицького», біля якої працівники бібліотеки проводять  бліц-інформацію для відвідувачів.
  Нехай життєвий шлях, справи, і світогляд Великого Митрополита, як приклад, піддержують нас у вірі в краще майбутнє церкви і нашого рідного народу.






Немає коментарів:

Дописати коментар