вівторок, 16 квітня 2013 р.

"Бібліотечні уроки"


Для того, щоб стати справжнім читачем, слід наполегливо розвивати в собі потяг до здобуття нових знань, уміння зосереджуватись на тому,що читаєш, старанність і терпіння, волю та охайність, працездатність.
Культура читання - це вміння швидко знаходити в бібліотеці потрібні книжки або статті. А для цього необхідні основи бібліографічних знань,інформаційної та довідково-бібліографічної роботи.
Копичинецькою міською бібліотекою для дорослих протягом навчального року були проведені бібліотечно-бібліографічні уроки "Як користуватись довідниковим апаратом бібліотеки" для учнів 9, 10, 11 класів ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 м. Копичинці.
Мета таких уроків– зорієнтувати читачів в інформаційному просторі, сприяти відвідуванню бібліотек, залучити до книги, формувати вдумливого та уважного читача, навчити користуватися додатковими джерелами інформації, каталогами, використовувати знання в області пошуку, обробки і використанні інформації.
Бібліотечно –бібліографічні уроки були поділені на дві частини:теоретичну і практичну.
Зав. бібліотекою Благута О.Т. ознайомила присутніх з будовою алфавітного та систематичного каталогів, систематичною картотекою статей та краєзнавчою картотекою , принципом розміщення карток та алгоритмами пошуку інформації в них. Працівники бібліотеки розповіли про довідкові видання, їх види, структуру та правила користування енциклопедіями довідниками та словниками.
Присутні із задоволеням закріпили отриману інформацію на практиці. Були проведені вікторини . За допомогою алфавітного каталогу потрібно було знайти дану назву книги. Підібрати книги за допомогою систематичного каталогу за певною галуззю знань. Також під час уроку учні ознайомились з представленою книжковою виставкою "Вернісаж довідкових видань".







 

Немає коментарів:

Дописати коментар