пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

«Зелений паросток майбутнього»,

          

22 квітня ми відзначаємо Міжнародний День Землі. Його засновником вважається Джон Стерлінг Мартон, котрий запропонував ще у 1872 році присвячувати щорічно один день озелененню навколишнього середовища, а Міжнародним святом його було оголошено в 1990 році. У цей день проходять заходи прямої дії – очищення річок та водоймищ, прибирання територій, висадження дерев та квітів».
            В сільській бібліотеці с. Тудорів була оформлена книжкова виставка «Зелений паросток майбутнього».
Мета книжкової виставки: викликати в користувачів  почуття відповідальності за майбутнє України і Землі в цілому, розвивати екологічне мислення, підвищувати екологічну культуру, брати участь в охороні навколишнього середовища. Учасники заходу з сумом говорили, як сьогодні руйнуються парки і сквери, вирубуються дерева, засмічуються річки. В Україні навіть продаються родючі шари грунтів, залишаючи на десятки літ мертві поля.
            До користувачів  звернулася бібліотекар Доскоч Н.В.
            - «Із-за нашої безгосподарності йде зсув землі, яка волає про допомогу. Озернімось навкруги, зробіть кожен свій крок до збереження навколишнього середовища. Памятайте , земля вимагає нашої турботи, дбайливого ставлення до себе. Збережіть її красу, силу і неповторність для нащадків».
Все на землі, все треба берегти –
 І птаха, й звіра, і оту рослину
Не чванься тим, що цар природи ти,
Бо врешті, ти його частинка.
Друже мій, люби життя,
Люби людей, природу,
А кривду кинь у забуття
Як камінь в тиху воду.

 
В бібліотеці-філії с. Яблунів відбулось засідання клубу за інтересами: «Хай бється зелене серце природи».  Проведено для учнів 6-го класу годину дозвілля на тему: «Збережемо світ в якому ми живемо», оформлено екологічну поличку: «Зелений паросток майбутнього» та складено рекомендаційний список літератури: «Твоя зелена планета».
В суботу 21квітня Всеукраїнський День довкілля. Працівники бібліотеки також долучилися до цієї події.
            На території будинку культури та бібліотеки прибрано, посадили ялини, туї, також взяли участь у прибиранні та побілці дерев при вїзді в село.

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар