вівторок, 3 вересня 2013 р.

Світ любить Тараса



 
            Про великого Кобзаря, здавалося б, уже чимало написано, багато відомо людству про його життя, творчість. Однак ніколи напевно не вичерпається інтерес  ні сучасників, ні прийдешніх поколінь до нього.

            Ось і 2 вересня для учнів 5-А класу ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Гусятин була добра нагода ще раз познайомитися з деякими епізодами життя поета, подумки пройти Тарасовими шляхами. Адже перший урок, проведений класним керівником Боднарчук Надією Григорівною та бібліотекарями районної бібліотеки для дітей Лозінською Г.І. , Пенютою Н.Я. , був Всеукраїнським Шевченківським уроком.
 

            Вчитель розповіла про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, діти переглянули відеофільм про нього, читали Шевченкову поезію. Із захопленням розгадували кросворди, познайомилися з книжковою виставкою «Світ любить Тараса». Бібліотекарі звернули увагу присутніх на те, як увіковічнили пам'ять про Кобзаря в граніті, бронзі, тобто про пам’ятники Шевченку в Україні, за кордоном, в Тернопільській області та у нашому рідному містечку Гусятині. Учні читали власну поезію, присвячену поетові .

            Радіє Тарасовими віршами та піснями земля, радіють небеса. Вірмо, що будемо на землі, як нація, доки живе Шевченкова душа України.

Немає коментарів:

Дописати коментар