середу, 19 лютого 2014 р.

"Вічна загадка любові "


13 лютого 2014 року в Копичинецькій міській бібліотеці для дітей пройшло розширене засідання гуртка «Друзі книги». «Вічна загадка любові» - лірично-поетична година присвячена Дню Святого Валентина.
14 лютого багато Європейських країн, в тому числі і Україна святкують День закоханих. Існує легенда про єпископа Тернійського. Він усупереч наказу імператора Клавдія ІІ (якому потрібні були неодружені солдати) таємно вінчав закоханих. Його було спалено 14 лютого. А тому всі закохані вшановують цей день.
Як же розуміли кохання відомі люди різних епох? Що вони говорили про цей небесний дар людини – кохання?
«Можуть бути інші, кращі за тебе, але в моїх очах ти гарна, ти прекрасна! Я люблю тебе – і цього досить. І перед золотом королеви я виберу твій скляний перстень.» (Антуан де Сент-Екзюпері)
Кохання - це поезія і сонце життя. Мабуть немає ні одного українського поета, який би не оспівував це прекрасне почуття.

                      
 
        Про перше кохання Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка розповіла ведуча лірично-поетичної години - Банира Ірина.


 
      Багато щирих віршів про кохання, написаних поетами нашого рідного Тернопілля, продекламували учасники гуртка: Боцян Андріана, Симанчук Ліля, Сисюк Назар, Прокіпчак Юліана, Тиханська Христина, Шепета Анастасія, Яворівський Володимир. В програмі свята також прозвучала пісня «Ой на горі два дубки» у виконанні солістів: Худобяка Ігоря і Бульчака Дмитра. Дівчата в свою чергу заспівали пісню «Моя гітара».

 
 

Вів діалог з гуртківцями на тему кохання, член національної спілки письменників України, директор Чортківського радіо Роман Карлович Островський.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар