середу, 19 лютого 2014 р.

"Афганськими дорогами"

          До дня вшанування пам'яті учасників бойових дій в Афганістані в Хоростківській бібліотеці для дорослих провели перегляд літератури: "Молодість обпалена війною". Тематична викладка літератури  "Афганськими дорогами" ознайомила читачів із передумовами Афганської війни, географічна карта, кольорові ілюстрації, фотографії учасників війни, загиблих земляків, вирізки з газет, ніби розповідали про ту страшну неоголошену війну.

          Що ж то за країна, що завдала нам стільки болю, горя, смутку?
Відповідь на це питання читачі одержали в підготовленому рефераті: "Війна в Афганістані. Позиція сторін"
        Через поезію, яку читали учні школи, с/г ліцею, учасників клубу "Краєзнавець" донесли до сердець читачів головну думку: Війна - це безумство, невиправдана жорстокість. Війна змінює кожного: когось робить кращим, а когось - набагато гіршим, ніж був. З війни ніхто не повертається таким, яким туди пішов.
         Наших солдат запевняли, що вони виконують інтернаціональний обов'язок, розказував про те, як йшов афганськими дорогами воїн-афганець, інвалід війни 2-ї групи (служив 1984-1985рр. - провінція Кандагар), житель м.Хоросткова Павленко А.В, Кармазин М.І.).


        Ми називаємо цю війну помилковою. Давайте ж і ми з вами будемо пам'ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває і досі: у спогадах, снах, у думках "І пам'ять серця, і вічний смуток".
       Розказувати про почуте, багато читати, про це, потрібно не лише в цей день, це повинні пам'ятати всі.



Немає коментарів:

Дописати коментар