пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

«Як подолати дитячі страхи?»

             2014 рік проголошений Організацією Об’єднаних Націй «Міжнародним роком сім'ї». З цієї нагоди 7 лютого у читальному залі районної бібліотеки відбулася зустріч працівників центральної бібліотеки для дітей та районної бібліотеки з психологом Гусятинського  дитячого садочку «Дзвіночок» Миськів Світланою Василівною. Психолог наголосила на вікових страхах дітей, роль дорослих у виникненні дитячих страхів. Цікаво було дізнатися про чарівні засоби від страху, помилки батьків. Адже ми всі є батьками , хтось з меншим, інші з більшим досвідом виховання дітей. І перед кожним ставало питання: «Як допомогти дитині в подоланні страху саме тоді, коли їй важко і вона охоплена тяжким переживанням». А батьки можуть із найбільшою повнотою виявити свою любов і ніжність в цей момент.
Світлана Василівна навчала, що допомогти дитині подолати її страхи – значить пережити спільну радість від перемоги над самим собою. І це буде загальною перемогою, тому що змінитися потрібно не лише дитині, але нам батькам. І не варто жаліти праці для досягнення такої перемоги, адже нагородою буде наша дитина, вільна від страху, а значить, готова для отримання нового життєвого досвіду відкрита для радості і щастя.
Підвела підсумок зустрічі директор Гусятинської ЦБС Фаберська Марія Михайлівна наголосивши, що такі зустрічі відбуватимуться щоквартально, і  не тільки для працівників, але й для користувачів бібліотек.






Немає коментарів:

Дописати коментар