середу, 19 лютого 2014 р.

"Крізь пекло афганської війни…"


15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів - афганців. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.
Можна розказати про ту страшну неоголошену війну, що розтяглася на довгих 10 років мовою цифр, будь-яка війна у цифрах – це моторошно й страшно.
25 років тому, 15 лютого 1989 року, ступаючи із сином по мосту через Аму-Дар’ю, генерал  Громов символізував цим переходом закінчення для радянських військових афганської війни.
Для кожного з більш ніж 600 тисяч тих, хто служив в Афгані, вона була і залишається своєю. У рідні домівки не повернулися 13 тисяч 833 юнаки колишнього Радянського Союзу, 312 – пропали безвісти, доля 330 – невідома.
Ми повинні розуміти трагізм участі в афганській війні тоді ще радянських людей, бо через Афганістан пройшло їх з України більше 160 тисяч.
У Вільхівчицькій сільській бібліотеці-філії 15 лютого 2014 р. з нагоди 25-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан проведенний урок патріотизму на тему   « Вже скільки років проминуло, а біль у серці не стихає… ». Присутні прослухали розповідь бібліотекаря Бесащук Н.Я. про маштаби складних і неоднозначних подій в Афганістані, поглибили знання про пережиту трагедію тих років, яка досі болем відгукується в серцях людей.  Переглянули викладку літератури « Крізь пекло Афганської війни…» на якій представлено художню літературу, газетні та журнальні статті.

                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар