середу, 14 травня 2014 р.

«Принесу тобі, мамо, квіти»



У травні, коли прокидається від сну природа, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. Це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого Сина – Спасителя  людства. Саме цій найдорожчій людині було присвячене свято-сповідь «Принесу тобі, мамо, квіти», яке підготували і провели працівники районної бібліотеки та центральної  бібліотеки для дітей для пацієнтів  та працівників кардіологічного відділення Гусятинської районної комунальної лікарні.

Лунали поезії у виконанні бібліотекарів: Град Л.С.,  Лозінської Г.І., Мудрої Н.В., Давидової Л.О.. Адже на долю матерів випав важкий тягар. Їм прийшлося винести всі біди, незлагоди життя, трагедію Великої вітчизняної війни, Чорнобильське горе,  а з афганської війни вони чекають своїх синочків і досі. Як не згадати матерів Небесної сотні. Це їх сини стали на захист своєї землі, своєї людської гідності. Юні, безстрашні, чисті серцем діти йшли під кулі, що безжально влучали у їх серця і невимовним  болем ранили серця матерів.
У піснях прославляли матір – земну і небесну  Мудра Алінка, учениця 8-А класу та тріо у складі: Град Л.С., Осики М.П., Оглоданої  Є. , із сльозами на очах слухали їх.
 
 
 На завершення свята бібліотекарі  подарували присутнім квіти і заспівали «Многая літа». Святий образ небесний і земний – Мати. Вічний він, як благословенна сув’язь християнських святинь – віри, надії, любові. Поки мати тримає на руках дитину – людство безсмертне. Звертаймо погляди до Пречистої, молімося до Матері Святої і просімо  берегти матір – Україну. 

Немає коментарів:

Дописати коментар