вівторок, 11 листопада 2014 р.

"Звучи моя, мово!"


9 листопада ми відзначали велике свято  - День  української писемності та мови. Це свято започаткували 1997 року. Цього дня церква вшановує пам'ять преподобного Нестора -літописця.
З цієї нагоди Гусятинська районна бібліотека для дітей провела спільно з класним керівником 3-Б класу Пріян О.В. годину спілкування «Слово наше рідне – слово українське». Бібліотекарі познайомили дітей з найвизначнішою працею преподобного Нестора літописом «Повість временних літ», адже саме з творів літописця починається писемна українська мова.
 
Третьокласники разом з бібліотекарем ДавидовоюЛ.О. розгадували кросворди-загадки «Сходи», «Соняшник», «Піраміди». Діти були активними коли брали участь в іграх з буквами та словами «Промінчик», «Що тут не так?», «Ноти в словах». Саме в у день української писемності і мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імена Петра Яцика. Присутні почули інформацію про українця, який відмовився бути бідним і дуже багато зробив для розвитку нашої мови . Поезію про  красу і мелодійність української мови читала бібліотекар Лозінська Г. І.

 
Всі мали змогу переглянути книжкову виставу «Мови чисте джерело». Українська мова повинна бути рідною мовою для кожного. Ми повинні знати її,  любити, гордитися тим, що ми українці.





Немає коментарів:

Дописати коментар