пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

«Наш скарб – рідна мова»


                                       Мова – це душа народу,
                                       Народ без мови не народ .
                                                                    В. Сосюра.


Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. Люди говорять різними мовами. Їх нараховується приблизно 6 тисяч. На жаль, філологи застерігають, що у ХХІ столітті щонайменше 40% цих мов вимруть. А це страшна втрата для людства, бо кожна мова– це геніальний прояв духу.

 
          У Вільхівчицькій  загальноосвітній школі l-ll ст. 9 листопада ми відзначали свято – День української мови і писемності. На святковому виступі учителем української мови та літератури Тхорик Н.В. проведено конкурс знавців української мови «Барви рідного слова». Учні виконували різні завдання зі шкільної програми, доповнювали прислів'я, приказки, відгадували загадки. Сільським бібліотекарем Бесащук Н.Я. було організовано перегляд літератури «Наш скарб – рідна мова»,  а окрасою виступу дитячими устами лунали  вірші і пісні про українську мову і рідну Україну.
       Ця зустріч допомогла оцінити скарби рідної мови, спонукала до зустрічі з давнішим порадником – книгою.
       Плекайте, любіть рідну мову, бо коли розкрилиться наша мова, наша культура, наші звичаї і традиції, збагатиться наш великий народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар