середу, 26 листопада 2014 р.

«Пам'ятаємо чуму Голодомору"


Прошу, у серці запаліть
Скорботи полум'я священне
та крізь століття пронесіть
Сльозу безвинно убієнних!


До Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій в Суходільській сільській  бібліотеці-філії  було презентовано книжкову виставку  «Пам'ятаємо чуму Голодомору". Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безневинних людей зійшло у могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів. Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства  голодомор вважається найбільшою трагедією.
 
 

"Гортаючи сторінки історії УКРАЇНИ"

       В бібліотеці с. Зелене відбулася літературна година"Гортаючи сторінки історії УКРАЇНИ" присвячена "Революції Гідності

 
 

«Герої не вмирають»

Під такоюназвою в селі Увила відбувся вечір пам’яті присвячений річниці революції Гідності.
Увислівська громада зібрала чимало бажаючих на даний сільський захід. Також завітали почесні гості – в.о. голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак, народний депутат України кількох скликань Василь Деревляний, голова районної державної адміністрації Ігор Аніловський, перший заступник голови районної державної адміністрації Ігор Гайдук, начальник відділу державної виконавчої служби Гусятинського районного управління юстиції Зоряна Будзінська та голови місцевих рад.
Учасники заходу спільно з місцевим священиком Тимофієм Буштинським помолилися біля фігури Пресвятої Богородиці за всіх невинно убієнних під час Майдану, загиблих під час проведення антитеритористичної операції.


 
Під керівництвом Увислівського сільського голови Василя Ковальчука в спортивному залі Увислівської загальноосвітньої школи розпочався вечір-реквієм «Герої не вмирають».
Василь Володимирович у своїй промові наголосив, що цим заходом наша громада хоче показати про співпрацю та взаємодію сільської ради і церкви, сільського клубу і бібліотеки, школи і садочка та всіх інших об’єктів, що знаходяться на території сільської ради в національно-патріотичному вихованні та любові до України всіх жителів села Увисла.
Організували та провели сільський захід місцеві аматори та працівники культурно-освітніх закладів села. Так перед глядачами виступили: церковний хор (керівник Галина Мостова), шкільний хор (керівник Галина Музичка), учні Увислівської школи та інші учасники заходу.
Представники обласної та районної влади подякували всій територіальній громаді села Увисла за такий актуальний і потрібний сільський захід.
Місцеві воїни-афганці продемонстрували зварений борщ із сухпайку, де кожен охочий міг придбати та посмакувати «Душевний» борщ.  Ними було зібрано 721 гривню. Кошти передано волонтерам для передачі пораненому військовослужбовцю Руслану Карпцю, який залишився без руки і потребує подальшого лікування та протезування.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар