вівторок, 25 листопада 2014 р.

Ця остання хлібина, остання

Ми хлібом
сіллю друзів зустрічали
Хай буде більше в світі нас,братів!
Хай в кожній хаті пахне короваєм,
Щоб люд ніколи хліба не просив!

             Український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ і зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя. У нього були об’єктивні й суб’єктивні витоки й наслідки. Вісімдесят два роки минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо.
       З нагоди 82-ї річниці трагедії Голодомору 1932-1933 років в бібліотеці-філії с. Сидорів оформлено книжкову виставку «Ця остання хлібина, остання».
 
 
   "Молодь така Українська"

В Хоростківській бібліотеці для дорослих з квітня по грудень стартував національно - патріотичний проект"Молодь така Українська" присвячений Небесній сотні і не тільки...
Протягом цього періоду в популяризації національно - патріотичного напрямку бібліотекою проведено заходи по вшануванню пам'яті героїв, особлива роль належала екскурсіям. В бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки "Вогонь запеклих не пече", присвячена тривалій боротьбі за свободу. Цього разу її відвідали учасники гурту Сокіл "Джура" ЗОШ 1-3ступенів №2, керівник гуртка Железняк В.О. Бібліотекарі провели для учасників гурту екскурсію бібліотекою ,відвідали кімнату - музей В.Г. Корчемного. У виконанні читачів Качур Надії (10клас) та Прохира Володі (8 клас), керівника гуртка Железняк В.О. звучали патріотичні пісні про Україну.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар