вівторок, 11 серпня 2020 р.

Всесвітній день книголюбів


  Книжки - це справжнє багатство, божественний дар, якого людині ніколи не буде задосить. Ці слова гуманіста Річарда Аунгервілла дуже доречні до дня, в який протягом трьох років 9 серпня книголюби всього світу віддають данину пошани до найдавнішого носія друкованого слова. Майже відразу це свято набуло популярності, і набуло статусу всесвітнього. 
  Цей день відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарі і книжкові магазини, читачі та всі хто любить читати й шанує книгу.
Чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання - свого роду таїнство, адже кожна книга-загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс і це створює своєрідну пелену таємниці. Прочитання книги-це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі людини-читання.
   Найвідомішим книголюбом стародавнього світу був ассирійський цар Ашшурбанапал, який зібрав у своєму палаці десятки тисяч тогочасних письмових джерел та пам’яток. В римську епоху відомий римський політик, красномовець і філософ Цицерон, який був сам затятим колекціонером книжок, сказав: «Якщо хтось має садок і бібліотеку, то він має все, що потрібно». В Книзі Гіннесса зазначається, що найбільшою приватною книгозбірнею світу володіє американець Джон Бенгем, яка налічує понад 1,5 мільйона томів. Цікаво, що затятим колекціонером книжок був також і легендарний німецький «король моди» - кутю’рє Карл Лагерфельд. В його бібліотеці - 300 тисяч примірників.

  З нагоди цього дня в Гусятинську районну бібліотеку завітали книгомани, справжні цінителі книги: Горбоватий Василь Петрович, Новінчук Степан Михайлович та Савчук Михайло Дмитрович. Приємною несподіванкою для бібліотекарів стали подаровані книги.












1 коментар:

  1. Василеві Петровичу - мій вдячний привіт і подяка за його творчу працю!

    ВідповістиВидалити