вівторок, 25 серпня 2020 р.

"Хай світанки твої, Україно, сонце сяйвом мережить своїм"


  У духовному і політичному житті кожного народу є події й роки, які назавжди входять в його історію, свідомість, визначають характер буття, місце і роль у світових цивілізаційних процесах. Маємо і в нашій історії такі події, що перед усім світом засвідчили прагнення українського народу до вільного, щасливого життя. А рік той-1991.

  День Незалежності України прийшов як результат тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою національну державу, яка повинна стати запорукою успішного культурного і політичного розвитку суспільства. Незалежність нашої держави стала реальністю. Україна має свій герб, прапор, гімн, і державну мову. Проте боротьба за національну культуру, за українську мову, а відтак і за державу-ще попереду.

  За час своєї незалежності Україна подолала шлях від формальної республіки у  складі колишнього СРСР до відомої у світі держави,-123 країни визнали нас, а майже з 90 країнами встановлено дипломатичні відносини.

  Історія здобуття української незалежності надзвичайно складна і довга, і знати її-наш обов'язок.

  У приміщенні бібліотеки-філії №35 с. Товсте до уваги користувачів оформлено книжкову виставку "Хай світанки твої, Україно, сонце сяйвом мережить своїм", на якій експонуються цікаві сучасні книги з історії нашої держави, авторські книги про хронологічний розвиток подій, інформація про історичні постаті, які відіграли значну роль на шляху здобуття незалежності України.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар