середу, 8 травня 2013 р.

Усний журнал «Чорнобиль на землі, в душі і в долі».


Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає,
Годинник життя наш безупинно іде …
Лиш пам'ять усе пам'ятає.

            У Гусятинській районній бібліотеці для дорослих було проведено усний журнал «Чорнобиль на землі, в душі і в долі». Чорною плямою  стала на нашій блакитній планеті трагедія чорнобиля . Сьогодні годинник життя відраховує 27 років Чорнобильської катастрофи.
1 сторінка усного журналу називається «Чорнобиль – вічний спомин і гіркий біль». Ведучі-учні    9-А класу розповіли присутнім про ту мирну весняну ніч 1986 року.

У 2 сторінці  журналу «Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…»  розповідалося про мужність і героїзм молодих приборкувачів ядерної стихії. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто заснув вічним сном.
«Земля батьків укрита батьків укрита пило» - так називалась 3 сторінка журналу. Ведучі розповіли, що радіація заразила води, землі і повітря майже всієї України. А на деяких землях взагалі ризиковано було залишатись і людей виселили цілими селами.
З хвилюванням у голосі був прочитаний вірш «Чорнобиль» бібліотекарем А. Лозінською.
Перегорнена 4 сторінка усного журналу  «Відлуння Чорнобиля». Минуло багато років, а пам'ять зберігала все до найменших подробиць. Надто вражаючими і болючими були ці подробиці для ліквідатора Шигінського Михайла Богдановича.

І останню 5 сторінку журналу  «Чорнобиль у наших душах» висвітлила вчителька Решетило Н.О. Вона наголосила, що Чорнобиль дав нам кілька моральних уроків трагедії:
1 урок – безвідповідальність( ми не готові були до такої аварії);
2 урок – милосердя;
3 урок – патріотизму.
І якого б полиновою не була наша пам'ять про скоєне лихо, та ми залишаємось жити мрією майбутнього з  добротою, надію, вірою, любов'ю, до рідної землі, до народу.
Після закінчення масового заходу користувачі поклали квіти до пам'ятника жертвам Чорнобиля.

Немає коментарів:

Дописати коментар