пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

''Чорнобиль: вічний спомин і біль людський''


Є чорне золото, є чорний хліб.
Є чорний лебідь і лебідка чорна.
Та найчорнішим серед них усіх
Є все-таки Чорнобиль.
Є чорна хмара й чорний-чорний дим,
Година чорна і тюльпани чорні.
Та найчорнішим серед них усіх
Є все-таки Чорнобиль.
Є чорна Африка і чорний крук,
Він чорно-чорно-чорний,
Та найчорнішим серед них усіх
Є все-таки Чорнобиль!
         Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь – знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 р. Поля і луки, ліси і озера, річки і ставки Чорнобильщини тяжко уражені невидимою чорною хворобою.

            У Вільхівчицькій ЗОШ I-II ст. 25 квітня  було проведено годину скорботи « Гіркий присмак полину». Учителі історії і української літератури (Храплива Н.П. і Тхорик Н.В.) разом із сільським бібліотекарем Бесащук Н.Я. розповіли учням 3-4 класів про те, що у цьому році 26 квітня ми відзначаємо 28 річницю тих страшних чорнобильських подій. Але це не свято. Це зовсім інша річниця, яка не терпить фальші, показухи, надуманості. 26 квітня - це день, коли кожна людина повинна поставити перед собою такі питання: Хто я? Для чого я живу на світі? Як живу? Як дію? Чим можу допомогти іншій людині, яка потребує моєї допомоги? Адже сама природа зробила нам застереження: люди, не будьте байдужими, жорстокими, безпечними, пам'ятайте, що доля планети, доля всього людства, наше з вами майбутнє у ваших руках.
         У виконанні Черниш М. і Ключевич Д. прозвучала пісня «На Чорнобиль журавлі летіли» . З цікавістю слухали школярі вірші, які нікого не залишили байдужими. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки аварії, її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає. Захід закінчився хвилиною мовчання.
  Для відвідувачів бібліотеки-філії організовано виставку бібліотечних документів « Чорнобиль – біль наш довічний».

 

 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар