пʼятницю, 13 березня 2015 р.

''Т. Шевченко – художник з душею поета''

В історії кожного народу серед її великих творців є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким самородком для українців є Т.Г.Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу.

Шевченко для України – не просто народний поет, геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами. Національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець – так його називають українці. Т.Г.Шевченко став символом духовного відродження народу. Але Тарас Григорович не тільки великий Кобзар, поет, а ще й талановитий художник, який багато своїх живописних творів залишив нам у спадок.

10 березня в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відбулась літературно-мистецька година "Т.Шевченка - художник з душею поета". У заході взяли участь учні 9-го класу НВК "Загальнооoсвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія" .
Захід розпочала вчитель української мови та літератури Росолович Л.О. Зубик Х. підготувала і ознайомила присутніх з презентацією картин на тему "Малярська спадщина українського генія" .
Вірші Тараса Шевченка прочитали Хобтова М. та Чернега К.

Презентація книг Т.Г.Шевченка"Малярська спадщина українського генія" -
Зубиик х.
"Лілея", "Мені однаково" - читає Хобтова М.

"Розрита могила" - читає Чернега К.
 
Учасники заходу мали можливість переглянути книжкову виставку "Кобзар" - духовний скарб народу", де були представлені "Кобзарі" різних років видання, починаючи з першої половини 20 століття а також відео "Невідомі сторінки із життя та творчості Т. Г. Шевченка".
https://www.youtube.com/watch?v=z-u46Id3LKk
Благута О.Т. ознайомила присутніх з літературною спадщиною Т.Г.Шевченка

 


 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар