вівторок, 24 березня 2015 р.

«Великий син великого народу»

          Тарас Григорович Шевченко – видатний український письменник та поет, чия творчість зробила його не багато не мало, а символом українського народу та однією з головних колон, на якій тримається вся наша українська культура. У духовній історії України  Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Тільки Шевченків «Кобзар» є Біблією українського народу, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою.

     Тож 14 березня  в загальноосвітній школі I-II ст. с. Вільхівчик  з нагоди  дня народження Великого генія проведено літературно-поетичну годину «Великий син великого народу». Організовували захід учителі української мови і літератури Тхорик Н.В. та Липка М.М. разом із сільським бібліотекарем Бесащук Н.Я.. Під час заходу учні декламували вірші геніального поета. У  його творах  переплелися долі кріпачок з долею неньки-України, боротьба гайдамаків та козаків із боротьбою за щастя і волю. Духовну велич і красу підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.
 

У сільській бібліотеці  організована книжкова виставка «Шевченкове слово у віках не старіє». Книги представлені на виставці знайомлять читачів з життєвим та творчим шляхом поета, його літературним і творчим доробком.

 
     Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, ніжність його лірики, мужність і пісенність його до своєї Батьківщини, до свого народу. Пам’ять про нього живе і буде жити вічно в серцях українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар