середу, 11 березня 2015 р.

«Бо Україна – це Тарас, чий голос лине Заповітом…».


                              Люблю, Тарасе, твоє слово щире,
                              Українську пісню,  лагідну та щиру
                              Чародійним пензлем малював дива, ти
                               Будуть тебе, батьку, віки шанувати»

Ось уже майже два століття 9 березня кожного року є особливою датою в нашій країні. У цей день Україна вшановує великого генія Т.Г.Шевченка.
 У день народження Т.Шевченка дорослі й діти йдуть до пам’ятника, щоб вшанувати великого Кобзаря, покласти квіти, декламувати  його вірші. Пам'ять про геніального поета і художника ніколи не вмре в людських серцях. Його твори житимуть вічно. Вони вічно хвилюватимуть струни людської душі.
Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають у школі, а це те, чим живуть. Ми вчимося у Тараса шанувати і любити рідну землю, рідний народ, рідну мову, рідну матір.
В сільської бібліотеки-філії  с. Тудорів до уваги користувачів  розкрито книжкову виставку під назвою «Бо Україна – це Тарас, чий голос лине Заповітом…».

Бібліотекар провела бесіду «Доля жінки-кріпачки у творчості Т.Г.Шевченка» . Користувачі  почули розповідь про Шевченківських героїнь: Катерину, Марію, Оксану, Ганну…різні долі.
 І хочеться вірити, що на вашому шляху буде: Тарасова пристрасть, Тарасова мудрість, Тарасове невмируще слово! А саме життя буде набагато краще, як у самого Тараса.

Немає коментарів:

Дописати коментар