середу, 19 серпня 2015 р.

«Яблуневий Спас»


Нещодавно, в Яблунівському будинку культури відсвяткували I Міжнародний пісенно-поетичний фестиваль «Яблуневий Спас». Міжнародна назва не перебільшена, хоча в залі були усі українці з України та Словенії. Учасниками фестивалю були композитори, мистецькі та культурні діячі нашого краю, поети, виконавці пісень з Галичини, Закарпаття, Хмельниччини, Вінничини, Київщини, Миколаєва та Тернопільщини. Ініціативу проведення фестивалю проявили наші земляки Іван Кушнір та Іван Бандурка.

 
 

Розпочали свято урочистим внесенням прапорів України та Словенії у виконанні дівчат Юлії Сигіль й Каріни Маловшек та прозвучав гімн двох держав.

Отці Андрій Юськів та Василь Погорецький привітали та поблагословили учасників фестивалю.
 

Прозвучало чимало пісень та віршів різної тематики. Актуальною була тема війни. Ведучі Руслана Савка та Володимир Білик запросили на сцену воїнів-яблунівчан Івана Мацика та Руслана Стефанців, які повернулися зі Сходу України на відпочинок та батьків тих військовослужбовців, що в даний момент несуть службу в ЗСУ в зоні воєнних дій - Володимира Балабуха, Ярослава Федорів, Михайла Пиріжка, Степана Ядловського. Організатори вручили їм подарунки, а представник ВО «Свобода»- грошову допомогу.
 
Необійшлося і без гумористичних віршів та пародій.

 
Під час свого виступу українська письменниця, просвітниця перекладач, краєзнавця, громадський діяч, член спілки НСЖУ Любов Сердунич з Хмельниччини подарувала для Яблунівської бібліотеки три книжки, яких вона є автором, редактором та упорядником.

 
Організатори та гості попрощалися до наступних творчих зустрічей. Всі були впевнені, що наступного року відбудеться II Міжнародний фестиваль «Яблуневий Спас» у нашому краї.

Немає коментарів:

Дописати коментар