четвер, 12 жовтня 2017 р.

НЕЗЛАМНА ОСОБИСТІСТЬ


        До Івана Степановича Космини завітали учні 9-ого та 11-ого класів Гусятинської ЗОШ. Цю зустріч організувала вчитель української мови і літератури Маланюк Людмила Йосипівна та представник районної бібліотеки Град Лідія Степанівна.
    Людмила Йосипівна представила Івана Степановича як молодого  автора книжки ''Світло в кінці тунелю'. Після  отриманої жахливої травми Іван пересів в інвалідний візок. Але саме це змусило подивитись  на життя інакше. Він знайшов гармонію та сили надихати інших. Будучи депутатом Гусятинської  об’єднаної  територіальної громади Іван Степанович сприяє створенню умов для вільного пересування селищем та надає послуги на належному рівні людям з інвалідністю.
    Перед присутніми виступив сам автор книги «Світло в кінці тунелю». Спочатку Іван Степанович  розповів учням коротко  про себе. Він розказав як важко себе реалізувати в житті коли ти на 85 відсотків нерухомий.

      Молоді люди уважно слухали відверту розповідь про необдумані вчинки та їх наслідки про які Іван Степанович  описав у книжці. Він намагався пояснити учням, що бажання само реалізуватися, штовхає молодь на безглузді вчинки і цим хворіє 90 відсотків молоді.
     «Я знаю безліч людей,- сказав автор,-  які були впевнені в собі і не вірили, що з ними може статись щось лихе. Та випробовуючи долю, вони як і я опинились в інвалідному візку, а дехто попрощався і з життям. Я надіюсь, що перш ніж робити якийсь ризикований крок, ви згадаєте сьогоднішню розмову, яка була своєрідною пересторогою і попередженням, як не треба жити. Часто у свідомості з'являється бажання повернути час назад. Але, на жаль... ЗАДУМАЙТЕСЬ!!! Не оступіться та допоможіть не оступитись своїм друзям! Бо занадто вже висока ціна цим необдуманим вчинкам...»
       В планах Івана Степановича ще багато ідей, яких він хоче реалізувати. Іван Космина намагається зробити якнайбільше корисних справ вже сьогодні, не чекаючи завтрашнього дня.
      Районна бібліотека для дорослих отримала в дарунок від автора книгу «Світло в кінці тунелю». Ми впевнені, що ця книжка не залишить байдужим кожного, хто доторкнеться до нелегкої долі Івана Степановича.

Немає коментарів:

Дописати коментар