четвер, 19 жовтня 2017 р.

СХИЛІМОСЬ ПЕРЕД МУЖНІСТЮ УПА

        14 жовтня виповнилося 75 років від дня створення Української повстанської армії. В цей день українці вшановують борців за волю України, також є нагода пригадати славні сторінки історії держави та народу, проаналізувати сьогодення та оцінити перспективу нашого поступку. 
       Можна багато розмірковувати про УПА, про її провідників та десятки тисяч невідомих вояків. Важливо продовжувати їхню справу, звіряти свої дії з їхніми помислами, бути гідними їхнього подвигу.
       В історії України чимало героїчних постатей. Одні загинули на засланні, інші пережили усі лихоліття й залишилися серед нас. Їхні біографії спонукають задуматися над тим, наскільки жертовними були українські патріоти того часу, які ціною власного життя, сімейного щастя здобували для нас краще майбутнє.

     До цієї дати в бібліотеці-філії села Яблунів розгорнуто книжкову виставку  "Схилімось перед мужністю УПА". Користувачі бібліотеки мають можливість переглянути літературу на цю тематику, переглянути папку з газетними публікаціями, списки мешканців села, які того часу боролися за незалежнісь України. Також, можуть ознайомитися з історичним портретом: "Роман Шухевич- український політичний і військовий діяч".





Немає коментарів:

Дописати коментар