неділю, 8 жовтня 2017 р.

СВЯТО ХРАНИТЕЛІВ МУДРОСТІ

Туди ведуть усі дороги,
Там релаксуєш як в Артеку.
Ви оббиваєте пороги
Щоб зняти стрес...
                   В БІБЛІОТЕКУ!
         Враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства, встановлений Всеукраїнський день бібліотек в Україні згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.
        Нещодавно, 30 вересня 2017 року, своє професійне свято святкували працівники бібліотечної системи району. У звязку з тим, що свято припало на вихідний день, урочисту нараду перенесли на 03 жовтня 2017 року.
        На урочистостях, які відбулися у приміщенні Гусятинської районної бібліотеки, були присутні представники районної влади — голова Гусятинської районної ради Бойчук В.М. та завідувач відділом культури і туризму  РДА Сагайдак Р.Є., які виступили з вітальним словом та запевнили “винуватців” свята у підтримці культурно-просвітницьких закладів, до яких відносяться бібліотеки, місцевими органами влади.



        Привітати бібліотекарів прийшли знаний поет-пародист Базів М.М., а також двоє місцевих поеток Семенюк О.В. (с. Постолівка) та Печінка Л.Є. (смт. Гусятин). 


        Сказати що атмосфера на урочистому заході була дружньою — не сказати нічого.  Поетичні вітання з побажаннями усіх гараздів перемежовувалися бурхливими оплесками та, довго незатихаючим, сміхом. Цього дня у бібліотеці не було нудних промов, не було вручення грамот та вимпелів, але була тепла, щира бесіда працівників бібліотек з поціновувачами їхньої такої потрібної усім нам праці.
         Роль привітної господині урочистого заходу взяла на себе директор Гусятинської районної бібліотеки Фаберська М.М., 
завдячуючи якій атмосфера банальної наради перетворилася у родинне свято, бо працівники бібліотечної системи району це — невеличка, але дружна “родина”, яка приносить свій вклад у збереження духовності на теренах Гусятинщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар