середу, 15 січня 2014 р.

"Прийшли святки, а з ними і колядки"


          Український народ має свої звичаї і традиції, що сформувалися протягом багатьох століть і освячені віками. Серед них найулюбленіші і найбажаніші  Новорічні та Різдвяні свята.
  Різдво Христове – одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїтістю народних обрядів.   Різдво - це  свято радості  і  єднання  людських  душ. Світ  зародився з любові , і  ми, хоча б раз  на  рік  згадуючи  про це, щоразу  ніби  знову  народжуємося, залишаємо  в  минілому сварки  й  образи. . Кожна родина очікує на ці свята.
        У ці святкові дні так приємно бачити усміхнені обличчя. Новорічно-різдвяним настроєм охоплена Гусятинська районна бібліотека для дорослих.
        У бібліотеці  облаштована тематична викладка літератури « Небесні дзвони грають врочисто». Тут можна знайти цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята. Найголовніше, що тематична викладка  задовольнить найвибагливіші смаки наших користувачів. Книги, що тут знаходяться,  підкажуть як зробити оселю затишнішою і надати їй святкового настрою, господині відшукають  рецепти приготування різноманітних різдвяних страв. . А ще – безліч ідей цікавого дозвілля з іграми та розвагами.             


 
А також у бібліотеці було проведено різдвяне дійство « Колядує Україна, колядує вся земля».
Адже одним з  найпривабливіших  компонентів свята  залишаються колядки  і  щедрівки.    Звичай  гласить: чим більше  колядників і  щедрувальників  завітають  до  помешкання, тим щасливіший  буде рік  прийдешній  для  його  господарів.
 

Cвяткове дійство перенесло  учасників свята  та слухачів у світ добра, миру і злагоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар