понеділок, 20 січня 2014 р.

''Уклін та шана Кобзарю ''


Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення.
2014 рік, з метою гідного відзначення 200-річного ювілею видатного сина українського народу, Указом Президента України від 11.04.2012 № 257/2012 оголошений Роком Тараса Шевченка.
Значення постаті Т. Г.Шевченка для українського народу важко переоцінити. “Шевченко – це митець, художник, який відкрив для української нації двері в безкінечність. Він є гарантом нашої вічності…” – сказав Микола Жулинський.
В читальному залі Копичинецької міської бібліотеки для дорослих організована книжкова виставка «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе». Образ найщирішого лірика і гнівного бунтаря, поета, художника, людини постає перед читачами завдяки поетичним, прозовим і малярським творам митця, сторінкам його щоденника та листуванню, працям дослідників і спогадам друзів. Виставка буде цікава та корисна школярам, студентам, викладачам, а також широкому колу читачів.


Також в Інтернет-Центрі нашої бібліотеки відбулася віртуальна подорож «Художній світ великого Кобзаря». Протягом дня ми пропонували читачам нашої бібліотеки переглянути за допомогою комп'ютерів експозиції комп’ютерних копій картин Т.Г.Шевченка. Прийняли участь у даному заході читачі різного віку:від школярів до людей старшого покоління. Ми показали нашим користувачам, що Шевченко був не тільки геніальним поетом, а ще й талановитим художником.


 
Загадку Т.Г.Шевченка досі нерозгадано. Тож запрошуємо всіх бажаючих згадати велике ім'я та створити екскурс у світ людини універсальних талантів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар