четвер, 16 січня 2014 р.

“Дорожімо Шевченком!”


2014 рік - оголошений Президентом  України роком Шевченка. Про Великого Кобзаря, здавалося б, уже чи мало написано, нам багато відомо про його життя, творчість. Однак ніколи напевно не вичерпається інтерес ні сучасників, ні прийдешніх поколінь до нього.
         В Гусятинській районній бібліотеці для дітей  організовано книжкову виставку «Беру «Кобзар» у руки знову немов святий, щоденний хліб». На якій представлені «Кобзарі» Шевченка різних років видання від 1961року до 2012 року. Дивовижна доля цієї книги. Адже перший випуск було надруковано в 1840 році, коли Тарасові було 26 років. Це була маленька книжечка, яка містила 8 віршів. З часу виходу збірки й самого Шевченка почали називати Кобзарем. Популярність «Кобзаря» і до тепер  надзвичайно велика.
         На виставці представлені  яскраво-ілюстровані видання для найменших користувачів. Це «Дитячий Кобзар» і «Кобзарик - школярик».
         Вивчаймо Шевченка. Який був і залишається найбільшим патріотом України і заповідав нам так само гаряче любити її і ніколи не забувати про високу гідність українця, який має свою славну історію,свій прекрасний край, свою милозвучну мову і багатовікову культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар