вівторок, 15 березня 2016 р.

ІДУ З ДИТИНСТВА ДО ТАРАСА

Благословенна най буде та година,
І та хата, і село,
Що Україні принесло
З великих найбільшого сина.
Благословенна!

Б. Лепкий

От уже два століття незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. І незмінно слово великого Кобзаря надихає нас, українців, на героїчні діяння в ім'я рідної землі, на подвиги заради її блага.
Кріпацький син, музикант, художник і неперевершений віршотворець, улюбленець муз і оспівувач краси, Тарас Шевченко був напоєний трунком непоборного волелюбства свого народу.
Ось уже два століття 9 березня кожного року - особлива дата в нашій країні. У цей день Україна вшановує свого великого сина Тараса Григоровича Шевченка.
Уже стало доброю традицією у бібліотеках, школах, установах проводити Шевченківькі дні.
 
 
У Раштівецькій сільській книгозбірні розкрито викладку літератури та газетних статтей, у Раштовецькій школі проведено Шевченківські читання "Іду з дитинства до Тараса".
Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі у ржу... Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті - невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар