четвер, 31 березня 2016 р.

ТУБЕРКУЛЬОЗ: БЕРЕЖИ ЗДОРОВ'Я ЗАМОЛОДУ


        Туберкульоз існує відтоді, відколи є люди на планеті. Ще в законах старого Вавилону, стародавньої Індії та Китаю є згадки про цю хворобу. Дані про туберкульоз містяться в працях учених середньовіччя. У 1912р. символом боротьби з цією хворобою визнали ромашку.
         ВООЗ оголосила туберкульоз глобальною небезпекою для людства і з 1996р. всі країни світу 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом і проводять у себе відповідні даній темі акції.
          Так і Гусятинська районна бібліотека для дорослих 24 березня провела годину здоров'я «Туберкульоз: бережи здоров'я замолоду» для користувачів бібліотеки.


         Перед присутніми виступила лікар районної лікарні К.І.Сидорівська, яка ознайомила з історією хвороби, шляхами ураження, симптомами перебігу, методами лікування.

 
Особливу увагу лікар звернула на способи запобігання туберкульозу і відмітила, що спосіб врятуватися від хворобице не тільки остерігатись контакту з хворими, але й уникати застуди, вести здоровий спосіб життя , відмовитися від вживання алкоголю, наркотиків, тютюну, регулярно займатись загартуванням організму, збалансовано і раціонально харчуватись, робити помірні фізичні навантаження, гуляти на свіжому повітрі.
          Туберкульозові легше і дешевше запобігти, ніж вилікувати його.
         На закінчення заходу присутні мали змогу ознайомитись з викладкою літератури по даній темі.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар